Kort nieuws

Recore neemt Barco Silex in arm voor discrete processor

Leestijd: 2 minuten

Het Twentse Recore Systems heeft wat meer bekendgemaakt over zijn plannen voor een discreet platform voor digitale radio- en tv-ontvangst. Het bedrijf heeft de chipontwerpdiensten van Barco ingeschakeld voor de Soc-integratie en denkt dat in de loop van volgend jaar de eerste devices op de markt zullen verschijnen. De processoren zullen in verschillende smaken komen voor digitale tv en radio en voor de low- en de high-end. ’Voor de high-end kun je bijvoorbeeld denken aan een uitgebreider palet aan interfaces‘, licht Recore-CEO Paul Heysters toe.

Recore Systems is gespecialiseerd in coarse-grained herconfigureerbare logica, met zijn eigen Montium-architectuur als basis. Een aantal Montium-tegels kunnen in een systeemchip voor verschillende DSP-achtige doeleinden zorgen. Aanvankelijk licenseerde de UT-spin-off alleen zijn IP aan derden, maar vorig jaar maakte het plannen bekend om daarnaast een eigen discrete chip te gaan ontwikkelen voor digitale radio en tv.

Deze Moon-familie moet de verschillende standaarden DAB, DAB+, DMB and FM kunnen demoduleren en de audio- en videocontent decoderen met een enkele chip. ’Waar we voor gekozen hebben, is een ver geïntegreerde oplossing‘, vertelt Heysters. ’Het idee is dat je met weinig componenten de functionaliteit kunt inbouwen.‘ De grote kracht van de devices is dat ze herconfigureerbaar zijn, waardoor ze geüpgraded kunnen worden voor nieuwe standaarden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content