Technieuws

Recore brengt ontwikkelkit uit

Leestijd: 2 minuten

Recore Systems komt met een FPGA-gebaseerd ontwikkelplatform voor zijn fouttolerante multicore DSP’s. Geïnteresseerde klanten kunnen het pakket gebruiken om de Enschedese technologie te evalueren en om software te ontwikkelen voor de architectuur. Het platform is het eerste product van het ‘nieuwe’ Recore, nadat het afgelopen jaar stopte met de ontwikkeling van specifieke toepassingen en zichzelf herpositioneerde als aanbieder in betrouwbare DSP-systemen.

De implementatie bestaat uit een algemene processor en twee tot vier Xentium-DSP-blokken opgenomen in een netwerk-op-chip (NOC). Daarnaast is een meer traditionele Amba-bus beschikbaar. ‘Je ziet dat een bus-architectuur niet goed schaalt naarmate systemen steeds meer naar multi- en manycore gaan, dus dan moet je naar netwerk-op-chip. Maar je moet ook naar backwards compatibility kijken’, legt CTO Gerard Rauwerda uit. ‘We willen dat portfolio uitbreiden naar andere bussen.’

Belangrijk ook is de softwareontwikkelomgeving. Het programmeermodel van de DSP is gebaseerd op message passing tussen de cores en DMA-transfers voor de data. Het bedrijf biedt hiervoor een low-level MPI-Api aan. ‘Een subset van de multicore association-Api’s’, vertelt Rauwerda. Verder bestaat de ontwikkelkit uit een Eclipse-plug-in, een C-toolchain voor de Xentium-DSP-cores en een simulator.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content