Kort nieuws

Rechtmatigheid obligatievoorstel NXP onderzocht

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een Amerikaans advocatenkantoor gaat de obligatiedeal onderzoeken die NXP voorstelt. De Eindhovense chipmaker wil zich ontdoen van een deel van zijn schuld door waardepapieren in te wisselen voor exemplaren die meer rente bieden en bij faillissement meer rechten opleveren. Volgens de Engelse Sunday Telegraph zou NXP 15 procent van de oorspronkelijke waarde bieden, iets meer dan de 10 procent die de obligaties op de markt doen. De obligatiehouders vrezen benadeeld te worden en laten daarom onderzoeken of het voorstel in overeenstemming is met de Nederlandse wet en eerder gesloten contracten.

Kwade tongen beweren dat NXP‘s management de afgelopen maanden bewust alleen maar slecht nieuws naar buiten heeft gebracht. Door nog net niet openlijk te zinspelen op een faillissement zouden obligatiehouders worden gemanipuleerd om in te gaan op het voorstel. ’Het is een truc. De obligatiehouders worden beïnvloed om op de schuldsanering in te gaan‘, zei een anonieme, maar ’welingelichte‘ NXP‘er vorige week in het Eindhovens Dagblad.

Het bod op de schulden loopt nog tot 30 maart.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content