Rechter stuurt ASMI terug naar onderhandelingstafel


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Ondernemingskamer heeft geen directe uitspraak uitgedaan over de rechtmatigheid van de actie van de Stichting Continuïteit ASMI. De stichting lichtte de optie om haar belang in ASMI op te voeren tot 29,9 procent door een kleine 22 duizend preferente aandelen aan te kopen. Deze verwatering zorgt ervoor dat activistische aandeelhouder als Hermes en Fursa geen meerderheid meer hebben op de aandeelhoudersvergadering van vandaag.

Rechter Huub Willems van de Ondernemingskamer ziet nog voldoende ruimte voor compromissen. Hij stuurt ASMI en zijn aandeelhouders daarom terug naar de onderhandelingstafel. De partijen krijgen een maand de tijd om tot overeenstemming te komen. Lukt dat niet, dan grijpt Willems in.

De uitspraak betekent dat er niet zal worden gestemd over een initiatief van Hermes. Op de aandeelhoudersbijeenkomst zou het fonds een eigen reorganisatieplan voor ASMI op tafel leggen. Belangrijke punten zijn het ontslag van nieuwbakken CEO Chuck del Prado, een streng prestatiegekoppeld beloningspakket voor het management en een drastische wijziging van de raad van commissarissen. De maatregelen moeten de Bilthovense machinebouwer weer winstgevend maken.