Recensie

Recensie: The ASIC handbook

Henk Beekhof
Leestijd: 2 minuten

’The ASIC handbook‘ geeft een goed overzicht van het ASIC-ontwikkeltraject. Het boek bespreekt het gehele traject, opgedeeld in herkenbare fases. Handig is dat de auteurs Nigel Horspool en Peter Gorman per fase een paragraaf gebruiken om de taken van de verschillende disciplines van het ASIC-team te behandelen. Denk hierbij aan taken voor de designers, het synthe-seteam, de projectleider, enzovoorts. Na deze gestructureerde uiteenzetting volgen hoofdstukken over hergebruik, kwaliteit, tips, simulatie en testbenches, synthese, projectbeheer, planning, risicovermindering, de ASIC-vendor, motivatie, het team, projectleidervaardigheden en tools.

Het valt op dat het boek vol tips staat die voor de ervaren ASIC-ontwerper direct herkenbaar zijn. Soms wordt een item echter met te weinig woorden behandeld, en dat laat de onervaren ASIC-ontwerper in verbijstering achter. Zo is het niet voldoende om te stellen dat in het testdocument alle testissues de revue moeten passeren. Beter zou zijn om een lijst te geven van alle mogelijke onderwerpen die aan bod dienen te komen, afhankelijk van het type ontwerp (analoog, digitaal, geheugen, mixed, enzovoorts).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content