Recensie

Recensie: Sytem-Level Modeling and Design Space Exploration for Multiprocessor Embedded System-on-Chip Architectures

Henk Beekhof
Leestijd: 2 minuten

’Sytem-level modeling and design space exploration for multiprocessor embedded system-on-chip architectures‘ is het proefschrift van Çağkan Erbaş. Het is geschreven in 2006, ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek van Erbaş belicht met name de ontwikkeling van algoritmes, methoden en tools om de oplossing van een aantal fundamentele problemen met betrekking tot embedded-systeemontwikkeling voor multiprocessors een stap verder te brengen.

Systeemontwerpers hebben vaak te maken met eisen en wensen die haaks op elkaar staan. Denk bijvoorbeeld aan batterijgevoede apparaten (low power) die vervolgens meerdere applicaties en standaarden realtime moeten ondersteunen. Dit leidt bovendien tot een hoge graad van programmeerbaarheid. De ruimte waarin naar oplossingen kan worden gezocht, is groot. Ontwikkel je dedicated hardware, maak je gebruik van bestaande IP of juist een combinatie? Hoeveel en welke processoren leveren een economische mapping van de applicatie(s) op? Dit proefschrift behandelt dergelijke vragen en biedt een aantal handvatten die tevens met behulp van voorbeelden worden verduidelijkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content