Recensie

Recensie: Competitive Engineering

Tom Gilb
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar september had ik, na drie gemiste kansen in acht jaar tijd, eindelijk de kans Tom Gilb persoonlijk de hand te schudden en even te praten. Met al zijn ideeën over kwantificering en engineering blijkt hij toch gewoon een mens te zijn: ik heb hem ter plaatse geholpen om de UMTS-internetverbinding op zijn notebook aan de praat te krijgen. Hij raadde me toen zijn eigen boek aan: ’Competitive engineering‘ – ook op het gebied van marketing staat hij zijn mannetje.

Terugkijkend op de 60 procent van het boek die ik heb gelezen, was dit geen slechte raad. Hoewel het boek veel voor mij reeds bekende zaken behandelt, is het wel goed om een en ander eens door de ogen van Gilb te bekijken. Veel boeken en publicatie over software en systeemontwikkeling beperken zich tot de technische of procesmatige kant van het vakgebied. De integrale kijk blijft dan beperkt tot een afsluitend hoofdstukje met aandachtspunten. Zoniet in het boek van Gilb. Door het hele boek heen gaan het technisch inhoudelijke deel van ontwikkelen en de projectaanpak hand in hand. Regelmatig stipt hij ook het organisatorische en communicatieve deel van het engineering vakgebied aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content