Recensie

Recensie: Agile Estimating and Planning

Angelo Hulshout
Leestijd: 2 minuten

Planning en tracking, twee direct aan elkaar gerelateerde zaken waar veel (software)ontwikkelaars jeuk van krijgen. Ook veel projectleiders hebben het niet als hobby, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. In dit boek behandelt Mike Cohn de Agile-benadering van de twee, waarbij hij nadrukkelijk aangeeft dat ’agile estimating en planning‘ niet hetzelfde is als ’estimating en planning van Agile-projecten‘. Het gaat hem duidelijk om de flexibiliteit (agility) van het schatten en plannen zelf.

Door het boek heen reikt hij de nodige gereedschappen hiervoor aan, waarbij hij uiteraard wel de genoemde Agile-projecten als uitgangspunt neemt. Alles is voorzien van sprekende voorbeelden, en waar nodig ook analogieën. Stap voor stap komen size estimations, prioritering, planning en tracking aan bod, met voor vrijwel alles een of twee alternatieve aanpakken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content