Real Time Logic brengt demopakket voor embedded webserver uit

Reading time: 1 minute

Author:

Real Time Logic komt met een demonstratie- en tutorialpakket van zijn  Barracuda-webserver voor embedded apparatuur. Het pakket is gratis te downloaden en bevat twee voorgecompileerde webservers voor het verwerken van Lua Server Pages (LSP), een van de plug-ins voor Barracuda. De Barracuda-server is volledig geschreven in Ansi C en kan worden gecompileerd voor elke 16 of 32 bit processor, claimt Real Time Logic.

LSP gebruikt de scriptingtaal Lua. Deze is met name geschikt voor omgevingen met gelimiteerde bronnen. De volledige functionaliteit van de Barracuda-server is beschikbaar vanuit Lua. Een Lua-script kan bijvoorbeeld bronnen aanmaken zoals Webdav-bestandsservers en Web File Managers. Deze zijn dynamisch te installeren in het virtuele bestandssysteem van de webserver.

De download omvat ook vijf voorbeeld-LSP-toepassingen ter lering en demonstratie. De eerste is een databasegestuurd contentmanagementsysteem (CMS) dat met SQLite integreert, met onder meer Wysisyg-editors die webservices gebruiken. De tweede is een zelfdoe-tutorial met interactieve shell, die in de server wordt uitgevoerd. Daarmee zijn dynamisch webservercomponenten bij elkaar te voegen. De derde is een galgjetoepassing in LSP, de vierde de complete SDK-documentatie voor de Barracuda-webserver met de C-Api‘s. De vijfde is een basaal LSP-programma dat als basis kan dienen voor eigen applicaties.

De twee voorgecompileerde pakketten bevatten de Barracuda-webserver, een eventhandler, Lua Server Pages, de SharkSSL-SSL/TLS-stack, de SQLite-database en Lua-bindingen hiervoor, een Webdav-server en Web File Manager en webdiensten.