Kort nieuws

‘Reach veel duurder dan gedacht’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De uitvoering van Reach kost het Nederlandse mkb meer dan vier miljard euro tussen 2013 en 2018 – drie keer zo veel als toe nu toe gedacht. Dat staat in een rapport opgesteld door Panteia en Ivam in opdracht van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De hoge kosten baren de FME grote zorgen, laat de hightechondernemerskoepel weten in een persbericht. ’Wij dringen erop aan dat de staatssecretaris nog dit jaar met maatregelen komt om die kosten terug te dringen‘, aldus voorzitter Ineke Dezentjé-Hamming. Alleen al door verlichting van de administratieve lastendruk kan er een miljard worden bespaard, denkt de FME.

Reach is de Europese regelgeving voor de productie en het gebruik van en de handel in chemische stoffen. De in 2006 aangenomen en sinds 2009 gefaseerd ingevoerde regeling is van begin af aan onderwerp van discussie. Met name de vrees voor onnodig hoge kosten en belemmering van de wereldhandel zijn regelmatig terugkerende zorgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content