Raspberry Pi pakt het groter aan


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Farnell en RS Components gaan op korte termijn de Raspberry Pi leveren, een Arm-gebaseerd pc-bordje ter grootte van een creditcard voor 35 dollar. De bordjes zijn op het moment als pre-order te bestellen bij beide leveranciers. RS Components heeft kort na de aankondiging al laten weten dat het nog nooit zo veel belangstelling voor een product heeft ontvangen, met ’tienduizenden klanten die een Raspberry Pi willen bestellen‘. De levertijden kunnen daardoor oplopen.

De Raspberry Pi is ontwikkeld als goedkoop computerplatform voor ontwikkelingslanden, maar ook als leer- en experimenteerplatform voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen of hobbyisten. In eerste instantie zouden de bordjes in batches worden geproduceerd door de achterliggende non-profitorganisatie, maar Farnell en RS Components nemen nu de fabricage voor hun rekening en kunnen op aanvraag produceren. In eerste instantie wordt alleen de B-configuratie aangeboden, met twee USB-poorten, 256 MB Ram, HDMI, een SD-slot en Ethernet. Later dit jaar komt de goedkopere A-versie beschikbaar. Farnell verkoopt de bordjes samen met een kitje aan randapparatuur met onder meer WLan-dongle, geheugenkaartje, muis en toetsenbord.