Technieuws

Ramtron en TI rollen 130 nm FRam uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Texas Instruments gaat 130 nanometer ferro-elektrisch Ram-geheugen (FRam) voor Ramtron in productie nemen. De Amerikanen werken al sinds 2001 samen aan de ontwikkeling van de beoogde vervanger van SRam. Nu gaan voor het eerst de chip van de lopende band rollen. ’Onze productieovereenkomst is een enorme stap voorwaarts in het commercialiseren van FRam-technologie‘, aldus Ramtron-CEO Bill Staunton.

FRam is een niet-vluchtig geheugentype. Het heeft net als flash en harddisks geen stroom nodig om informatie vast te houden. Voorlopig vormen chips van vier megabyte het topmodellen. De producten van Ramtron en TI zijn de kleinste commercieel verkrijgbare FRam-cellen tot nu toe. Ted Moise, leider van TI‘s FRam-ontwikkelingsteam, weet daarnaast nog een drietal voordelen. ’Dankzij de aanpassingen aan ons 130-nanometerproces hebben we kosten, prestaties en vermogensverbruik op een niveau gebracht dat andere embedded geheugens moeilijk kunnen evenaren.‘

Ramtron heeft industriële applicaties op het oog, zoals automotive, netwerk- en dataopslag, en robotica.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content