Quicklogic stapt uit FPGA-markt

Reading time: 1 minute

Author:

Quicklogic trekt grotendeels zijn handen af van de FPGA-business. De chipontwerper gaat zijn focus verleggen naar een ASSP-achtige markt die het bedrijf customer specific standard products (CSSP‘s) noemt. Wel zal het Amerikaanse bedrijf nog FPGA‘s leveren in nichemarkten als lucht- en ruimtevaart. Dat liet Quicklogic-CEO Thomas Hart weten in een presentatie voor analisten, pers en andere belangstellenden.

Hart gaf toe dat zijn bedrijf niet kon opboksen tegen wat hij de ’Coca Cola en Pepsi‘ van de FPGA-wereld noemde: Altera en Xilinx. Toen in 2006 Quicklogics Polarpro-chip op de markt kwam, kon deze lijn nog bogen op een aantal innovatieve features in de architectuur. De productlijn had onder meer een zeer laag stroomverbruik bij inactiviteit en speciale embedded controllers. Erg in de smaak viel de FPGA echter niet. Hart wijt dat aan het feit dat ze slecht één keer te programmeren zijn. ’De klanten willen herprogrammeerbare oplossingen‘, zei hij.

De Amerikaanse chipontwerper gaat de Polarpro in de markt zetten en doopt hem om tot CSSP. Deze technologie ’combineert ingebakken applicatiespecifieke logica met een flexibel programmeerbare laag‘, aldus Quicklogic. De chip is bedoeld voor militaire en mobiele toepassingen. Het Californische bedrijf zet echter vooral in op de Articlink-CSSP, een hostcontroller voor mobiele systemen.

Quicklogic maakt zich sterk voor klantspecifieke standaardproducten (CSSP‘s) waaronder de Articlink-hostcontroller.