Quest brengt platformontwikkeling voor camera’s onder in nieuwe bv

Reading time: 1 minute

Author:

Quest Innovations brengt per 1 juli al zijn activiteiten voor de ontwikkeling van schaalbare intelligente cameraplatformen onder in een nieuwe bv, Quest Photonic Devices. Quest werkt voor verschillende opdrachtgevers aan dergelijke systemen, gebaseerd op hardware- en softwareblokken. Quest zegt dat het vanaf tien stuks al de moeite waard kan zijn om een platform op maat te maken.

De platformontwikkeling gebeurt nu nog in de groep voor de systeemintegratie voor machinevision. Richard Meester, directeur van de Quest-groep verwacht dat hij de technologie duidelijker in de markt kan zetten in een apart bedrijf. ’Tevens is het makkelijker om externe financiering te vinden of subsidies te krijgen‘, aldus Meester.

Quest zegt de afgelopen jaar vooral veel aanvragen te krijgen vanuit de medische sector voor zijn 5CCD multispectraalcameratechnologie. Het bedrijf wil de komende jaren veel investeren om het cameraplatform te integreren in een groot aantal medische apparaten en microscopen. Met een aantal klanten lopen projecten waarmee Quest binnenkort naar buiten zal komen. Het bedrijf zegt ook met een groot aantal nieuwe klanten te praten in de medische sector en microscopie.