Nieuws

Qualcomm: ‘Overname NXP niet tegen elke prijs’

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Voor het eerst heeft Qualcomm erkend dat de overname van NXP niet door zou kunnen gaan. ‘We sluiten het liefst een deal met NXP, maar niet tegen elke prijs’, zei cfo George Davis dinsdag in een webcast. Hij opperde de inkoop van eigen aandelen als alternatief. ‘Investeerders profiteren daarvan vrijwel net zo veel als wanneer we NXP kopen.’

Davis’ opmerkingen maken onderdeel uit van een grootschalig tegenoffensief. In een presentatie en webcast maakt Qualcomm gehakt van Broadcoms bod à 103 miljard dollar (130 miljard dollar inclusief schulden). ‘Hoe je er ook naar kijkt, Broadcoms voorstel onderwaardeert ons dramatisch. Het bod is de moeite van het bespreken niet eens waard’, schrijft Qualcomm.

Het belaagde bedrijf wees Broadcoms propositie in december al af, maar beargumenteert nu pas uitgebreid waarom het als zelfstandige entiteit beter af denkt te zijn. Het belooft twee keer zo winstgevend te zijn in 2019 als de gemiddelde verwachting van analisten, onder meer dankzij de start van de uitrol van 5g, een kostenbesparingsoperatie, het bijleggen van juridische geschillen (met onder meer Apple) en het aanboren van nieuwe markten (zoals Windows-laptops).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content