Technieuws

Qualcomm lanceert Mems-kleurendisplay

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Qualcomm Mems Technologies heeft een eerste klant gevonden voor zijn Mems-gebaseerde kleurenscherm. Dat hebben de Amerikanen verteld op de Society for Information Display-conferentie in Los Angeles. Freestyle Audio gaat het display gebruiken in een schokbestendige en waterdichte MP3-speler. Freestyle is gespecialiseerd in draagbare audioapparatuur voor gebruik tijdens ’extreme‘ omstandigheden zoals skiën of surfen.

Qualcomm kondigde eind vorig jaar al aan dat een kleurenversie snel op de markt zou komen (zie Bits&Chips 18, 2007). Eerder vond een monochrome versie al zijn weg naar klanten. Sterke punten van het type scherm zijn het lage energieverbruik typerend voor e-papier en de goede afleesbaarheid omdat het op basis van reflectie werkt en er dus geen backlight nodig is. Ook kan het videobeelden laten zien, al gaat het energieverbruik dan flink omhoog.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content