Kort nieuws

Qualcomm koopt Airgo

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Qualcomm heeft WLan-specialist Airgo Networks overgenomen. ‘s Werelds grootste fabless chipbedrijf neemt tevens een meerderheidsbelang in de Bluetooth-activiteiten van het Amerikaanse RFMD. Hoeveel geld er met beide aankopen is gemoeid, heeft Qualcomm niet bekendgemaakt.

Airgo uit het Amerikaanse Palo Alto heeft een ontwikkelteam in Breukelen. Het bedrijf is de bedenker van de Mimo-technologie (multiple input, multiple output), die een van de pijlers moet vormen voor de volgende WLan-generatie IEEE 802.11n. Behalve ondersteuning van Airgo‘s bestaande business gaat Qualcomm de 802.11a/b/g- en 802.11n-technologie integreren in zijn Mobile Station Modem-chipsets (MSM). Tevens wil de fabless reus Airgo‘s kennis inzetten in zijn nieuwe Snapdragon-platform voor ubiquitous mobiele breedbandtoegang.

De overname heeft geen direct effect op de Breukelse ontwikkelaars. ’Er zullen zeker geen ontslagen vallen‘, aldus vestigingsmanager Pien Metz. ’We gaan gewoon door met onze ontwikkelingen maar nu onder de Qualcomm-vlag. De overname geeft een klein bedrijf als Airgo de mogelijkheid om te groeien. We krijgen veel meer slagkracht en een veel groter afzetgebied.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content