Qualcomm kiest Option voor mobiel internet

Reading time: 1 minute

Author:

Option heeft een overeenkomst gesloten met Qualcomm voor de levering van complete draadloze inbouwmodules die zijn gebaseerd op het mobiele internetplatform Gobi van de Amerikaanse telecomgigant. Met de Leuvense oplossingen kunnen laptopfabrikanten hun producten uitrusten met wereldwijde connectiviteit. ’Met onze expertise in RF-ontwerp zijn wij bij uitstek geschikt om OEM‘s te helpen bij het integreren van de Gobi-technologie en het bedenken van de meest effectieve antennes voor de beoogde gastsystemen‘, aldus Option-CEO Jan Callewaert.

Option-CEO Jan Callewaert: ’Met onze expertise in RF-ontwerp zijn wij bij uitstek geschikt om OEM‘s te helpen bij het integreren van Qualcomms Gobi-technologie.‘

Het embedded multi-modeplatform Gobi is gebaseerd op Qualcomms MDM1000-chipset. Naast de bijbehorende programmatuur en Api omvat het ook een referentieontwerp voor een softwaregedefinieerde configureerbare datamodule die zowel 3G HSPA ondersteunt als EV-DO Revisie A. Verder is het platform uitgerust met gps-functionaliteit. ’Gobi-laptops kunnen overweg met vrijwel alle populaire draadloze carriernetwerktechnologieën voor mobiel internet‘, zegt Mike Concannon van Qualcomm.

Onderdeel van de overeenkomst is de certificering op het Gobi-platform van Globetrotter Mobility Manager, Options gebruikersvriendelijke bedieningssoftware. Daarnaast betekent de deal dat de Leuvense embedded modules hun debuut maken op de EV-DO-markt. De Gobi-gebaseerde oplossingen van Option komen de tweede helft van dit jaar beschikbaar.