Kort nieuws

Qualcomm investeert in Anteryon

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Europese kapitaalfonds van Qualcomm steekt geld in de Eindhovense opticaspecialist Anteryon. Ook de Belgische investeerder Quest for Growth en de bestaande aandeelhouders Biggell Finance en BNP Paribas Private Equity doen een duit in het zakje. De partijen hebben geen bedragen bekendgemaakt. ’Qualcomms ervaring en kennis in de draadloosmarkt zullen bijdragen aan ons toekomstige succes‘, aldus Anteryon-CEO Gert Jan Bloks. ’De investering stelt ons in staat om onze wereldwijde productie op te krikken en een nieuwe moderne fabriek te openen in het Verre Oosten. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe we onze business kunnen schalen, bijvoorbeeld door te partneren met andere spelers in de toeleverketen of door onze technologie in licentie te geven.‘

Anteryon produceert cameralenzen voor zaktelefoons van onder meer LG, Motorola, Nokia, Samsung en Sony Ericsson, van VGA-resolutie tot 5 megapixels. Dit doet de voormalige Philips-dochter met zijn eigen Waferoptics-technologie, een op halfgeleiderfabricage gebaseerd proces waarbij optische componentjes in kleine en grote series op plakken worden gemaakt en op waferschaal gestapeld. De resulterende lenzensets zijn erg klein: een paar millimeter in het vierkant en ruim een millimeter hoog. Doordat de technologie hetzelfde formaat plakken gebruikt als de CMos-beeldsensorindustrie, zijn optica- en sensorproductie volledig te integreren.

Eind 2009 maakte Anteryon bekend dat het dit jaar naar de beurs wil. Wat de investering door Qualcomm en co. betekent voor dit streven, heeft het Eindhovense bedrijf niet gemeld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content