Kort nieuws

Qualcomm en Broadcom bespreken overnamebod

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De top van Qualcomm heeft woensdag twee uur lang met een Broadcom-delegatie gesproken over het overnamebod dat op tafel ligt. Details over het gesprek zijn niet naar buiten gebracht. Qualcomm beraadt zich op een respons.

Qualcomm wees vorige week een verhoogd, door Broadcom als ‘definitief’ omschreven bod af. Als het bestuur zich niet bedenkt, komt het aan op de aandeelhoudersvergadering op 6 maart. Dan kunnen aandeelhouders door Broadcom genomineerde bestuurders in functie stemmen. In een interview met de Amerikaanse zender CNBC zei Broadcom-ceo Hock Tan dat hij de strijd opgeeft als hij na 6 maart geen controle heeft over Qualcomm.

Eerder wilde Broadcom de voltallige raad van bestuur van elf personen vervangen, maar inmiddels is het tevreden met een meerderheid van zes. De reductie zou op verzoek van met Broadcom sympathiserende aandeelhouders zijn gedaan, omwille van de continuïteit van bestuur.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content