Kort nieuws

Qualcomm doet derde aankoop in Nijmegen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Radio Semiconductor Corporation (RSC) is onlangs in handen gekomen van Qualcomm. Dit Nijmeegse bedrijf ontwerpt rf-frontendoplossingen voor mobiele telefoons. De ruim twintig medewerkers zijn allemaal overgegaan naar de nieuwe Amerikaanse eigenaar. Na de vestiging van TDK Epcos in 2013 en NXP vorig jaar is het de derde Nijmeegse aankoop van Qualcomm. Betrokkenen mogen niet zeggen hoeveel geld er gemoeid is met deze overname, noch wat het rf-powerhouse er precies mee van plan is.

RSC heeft zijn wortels in NXP. Frans van Kuetsem en zijn groep ontwierpen, produceerden en verkochten daar silicium rf-vermogensversterkers. De packaging gebeurde in de Filipijnen. Ze hadden twee wereldspelers als klant, maar de marges waren dun en er moest veel geld naar r&d. Eind 2006 zette NXP de activiteit in de etalage, maar alle gegadigden haakten af omdat ze de Filipijnse fabriek erbij moesten nemen. Toen heeft Van Kuetsem met nog tien man ontslag genomen en heeft hij rond de rf-kennis in hun hoofden een nieuw bedrijf opgebouwd, maar dan met een focus op GaAs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content