Tools&Toys

QSeven-module Congatec met Intel Atom

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Congatec komt met de eerste computermodule op basis van de QSeven-vormfactor. De Conga-QA is beschikbaar in twee smaken: een low-end versie met een 1,1 GHz Atom Z510-processor van Intel en een 400 MHz front-side en geheugenbus, en een high-end variant met een 1,6 GHz Atom Z530 en een 533 MHz front-side en geheugenbus. Beide beschikken over 512 kbyte L2-cache, 512 Mbyte DDR2-geheugen en 4 Gbyte flash als optie. Met een typisch energieverbruik van minder dan 5 watt, een formaat kleiner dan een creditcard, geïntegreerd batterijmanagement en ACPI 3.0-energiebeheer is de module geschikt voor alle mobiele toepassingen.

De Conga-QA voorziet in interfaces voor Gigabit Ethernet, HD Audio, I2C, LPC, PCI Express, Sata, SDIO en USB 2.0 (acht). De geïntegreerde Intel US15W-systeemcontrollerhub bevat de Intel Graphics Media Accelerator 500. Deze heeft een framebuffer van maximaal 256 Mbyte en ondersteunt Direct 9.0E en OpenGL 2.0. Hardwarematige decodering van MPeg-2 en MPeg-4 zorgt voor snellere videotoepassingen. De grafische output loopt via een 24 bit LVDS-kanaal of een SDVO-poort. De module gebruikt DisplayID voor de automatische herkenning van aangesloten platte schermen. Alle Congatec-borden zijn voorzien van het Congatec Embedded Bios en een controller met Bios-uitbreidingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content