QSeven 1.20-basisbord MSC versnelt ontwikkeling met Arm-modules

Reading time: 2 minutes

Author:

MSC Vertriebs introduceert een compact moederbord conform de laatste versie 1.20 van de QSeven-specificatie. Dit Q7-MB-EP4-platform meet 148 bij 102 mm en werkt van -40 tot 85 graden Celsius. Volgens de Duitse leverancier vormt het daarmee de ideale basis voor zijn Arm-gebaseerde Q7-NT2-module, die via een MXM-connectie op de gesoldeerde kant van het moederbord is aan te koppelen. De warmteverspreider van de opzetkaart is daarbij eenvoudig thermisch aan te sluiten op de metalen behuizing om ventilatorloze dissipatie te realiseren. Via de DDI-interface zijn de digitale videosignalen van de module direct te verbinden met de DVI-connector van het basisbord.

Het Q7-MB-EP4-platform biedt een breed scala aan interfaces, waaronder Can, Gigabit Ethernet (twee), RS232, Sata en USB 2.0 (vijf, waarvan vier extern). Verder biedt het behalve een DVI- ook een Jili30-connector voor de aansluiting van industriële displays alsmede een controller voor een resistief touchscreen en een voeding voor een backlight. Via het Mini PCI Express-slot is de functionaliteit verder uit te breiden met bijvoorbeeld WLan, terwijl de MSata-sleuf het eenvoudig maakt om een Sata-gebaseerde flashgeheugenkaart toe te voegen. De geïntegreerde MMC/SD-kaartpositie laat toe om het basisbord afzonderlijk te configureren.

De Q7-NT2-module bevat een NVidia Tegra 230-processor met een 1 GHz dualcore Cortex-A9 en een 3D-grafische Geforce Open GL ES 2.0-controller aan boord. Typische toepassing is beeldverwerking en visualisatie in de medische sector. Het uitgebreide temperatuurbereik maakt de combinatie met het basisbord bovendien geschikt voor industrieel gebruik in veeleisende omgevingen en voor inzet in transportsystemen, aldus MSC.