Tools&Toys

QNX komt met middenlaag voor auto-infotainment

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

QNX heeft zijn Aviage-middleware voor multimediatoepassingen in auto‘s uitgebracht. Aviage combineert een volledige mediaspeler met een intuïtieve gebruikerservaring en biedt mogelijkheden voor integratie met apparatuur zoals Ipods. Met het pakket kunnen automakers snel en eenvoudig infotainmentsystemen ontwikkelen. Aviage biedt onder meer ondersteuning voor het afspelen en opnemen van audio en het organiseren van mediabestanden. Het kent een unieke sleutel toe aan elke cd, USB-disk of audiostroom en synchroniseert de inhoud van deze mediabronnen automatisch met een ingebouwde database. Aviage kan ook overweg met meerdere gebruikers. Passagiers voorin en achterin kunnen bijvoorbeeld andere muziek beluisteren van hetzelfde medium. Naast de standaard audio-opties beschikt het platform over functies als time shifting en weergave op meerdere schermen.

QNX Aviage draait op een verscheidenheid aan 32 bit CPU‘s en DSP‘s, waaronder Arm9+, SH-4+, PowerPC, Omap en specifieke automotive-hardwareplatforms van Freescale, Intel, Renesas en Texas Instruments.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content