Kort nieuws

Qimonda insolvent

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een Münchense rechtbank heeft de insolventieprocedures in gang gezet voor geheugenmaker Qimonda. Nog slechts 915 werknemers in Duitsland zijn aan het werk, het merendeel van de resterende 2450 hebben een salarisverlaging van 30 tot 37 procent geaccepteerd terwijl ze in een banencentrum worden geparkeerd. Daartoe zou een Duitse overheid 21 miljoen euro beschikbaar hebben gesteld en moederbedrijf Infineon nog eens een onbekend bedrag.

Ondertussen blijft Qimonda speuren naar een investeerder. Onder leiding van bewindvoerder Michael Jaffé voert de chipmaker sinds februari gesprekken met potentiële investeerders, maar dat heeft nog niet geleid tot resultaten. De zinnen zijn volgens een persbericht nu gezet op het vinden van een ’ankerinvesteerder‘, die andere geldschieters moet aantrekken. Als dat niet lukt, gaat Qimonda failliet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content