Kort nieuws

Qimonda en Sony sluiten geheugenpact

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

Fabrikant van geheugenchips Qimonda uit München start eind dit jaar een joint venture Sony om innovatieve geheugentechnologie te ontwikkelen. De bedrijven zetten in op snelle en energiezuinige DRam- en embedded geheugens voor grafische en consumententoepassingen. De joint venture krijgt de naam Qreatic Design en zal kwartieren in Tokio. De twee bedrijven steken evenveel geld in de onderneming. Samen brengen ze dertig specialisten bijeen om Qreatic te draaien.

Qimonda wil naast zijn pc-applicaties diversificeren en krijgt door Sony betere toegang tot de Japanse markt. Sony wil toegang tot de geheugenmarkt bereiken. Gezamenlijk profijt halen de bedrijven uit de kostendeling van R&D-activiteiten. Sony-vertegenwoordiger Tsuyoshi Kashiwagi is benoemd tot president en CEO van de op te richten joint venture. Thomas Seifert, COO van Qimonda, wordt voorzitter.

Qimonda was voorheen de geheugendivisie van het Duitse elektronicabedrijf Infineon en werd in 2006 afgesplitst. Infineon is op zijn beurt in 1999 geboren uit de halfgeleideractiviteiten van Siemens. Qimonda is ook vertegenwoordigd in geheugen-joint ventures met onder andere Inotera, Sandisk, Smic en Spansion.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content