Kort nieuws

QA C al gecertificeerd voor aankomende veiligheidsstandaard

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Tüv Süd Automotive heeft de broncodeanalysetool QA C van Programming Research volledig gecertificeerd voor de ontwikkeling van betrouwbare software volgens de bestaande IEC 61508- en de aankomende Iso 26262-standaard. De eerste geeft richtlijnen voor de functionele veiligheid van elektronische systemen in het algemeen, de tweede is een specifieke aanpassing daarvan voor voertuigen op de weg. Programming Research biedt een compleet compliance-pakket aan, bestaande uit de tool, Misra C-compliancemodules en een betrouwbaarheidshandboek.

QA C ondersteunt ontwikkelaars bij het schrijven van betrouwbare code conform programmeerstandaarden als Misra C. Tot de gebruikers in België en Nederland behoren ASML, Centric, Logica, NXP, Option, Tass en Thales. Het gereedschap is nu een van de eerste producten die zijn gecertificeerd als ’geschikt voor dit doel‘ voor de definitieve ontwerpversie van Iso 26262, dat naar verwachting eind dit jaar zal worden goedgekeurd. ’Onze evaluatie omvatte QA C, de kwaliteit en compliance van het softwareontwikkelproces bij Programming Research en de overeenstemming met het handboek‘, aldus Andreas Bärwald van Tüv Süd Automotive. ’Wij hebben vastgesteld dat de oplossing ontwikkelaars in de auto-industrie en andere betrouwbaarheidskritieke sectoren helpt om snel en efficiënt certificering voor hun producten te behalen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content