Kort nieuws

Q-Cells kopje onder

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De stroom goedkope Chinese zonnecellen die de markt overspoelt heeft een nieuw en prominent slachtoffer geëist: Q-Cells. Nadat de Duitse zonnecelmaker er zelf niet in slaagde overeenstemming te bereiken met zijn crediteuren, kondigde het bedrijf gisteren aan uitstel van betaling aan te vragen. Onder de bescherming van de rechtbank gaat het bedrijf proberen te herstructureren en een doorstart te maken, dan wel een koper te vinden. Diverse media melden dat de deelstaat Saksen-Anhalt bereid zou zijn een helpende hand te bieden, hoewel de minister-president aanvankelijk elke vorm van steun afwees op een lokale tv-zender.

Als een verrassing komt het nieuws niet: Q-Cells verloor vorig jaar bijna 850 miljoen euro op een omzet van ongeveer een miljard. Een paar jaar geleden gold Q-Cells nog als een vlaggenschip van de Duitse PV-industrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content