Kort nieuws

Punch wil af van versnellingsbakken

Leestijd: 1 minuut

In een interview met De Standaard laat CEO Wim Deblauwe weten dat Punch het belang in bedrijfsonderdeel Powertrain wil verkopen. De divisie, die automatische versnellingsbakken produceert, heeft dringend behoefte aan geld. Het bedrijf uit Sint-Martens-Latem rekent daarbij op partners. Zo heeft investeringsmaatschappij LRM al 30 procent van de aandelen Powertrain en een voorkooprecht op het 70 procentsbelang van Punch. Als Punch erin slaagt om zich volledig terug te trekken uit de markt voor versnellingsbakken, blijft de grafische sector over als kernactiviteit. In de eerste negen maanden was deze business goed voor 84,5 miljoen euro omzet op een totaal van 113 miljoen.

Deblauwe kreeg in juni de touwtjes in handen bij Punch en staat voor de taak om de scherven op te ruimen die zijn voorganger Guido Dumarey heeft achtergelaten. Dumarey ging nogal onstuimig om met het bedrijf en deed een aantal impulsieve aankopen. Met het aftreden van de Punch-oprichter lijkt de rust enigszins terug te keren. ’Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst van Punch‘, zegt Deblauwe optimistisch in De Standaard. ’Ik denk dat we bij onze kapitaalverhoging het volle pond zullen binnenhalen, want er zijn heel wat investeerders die begrijpen wat de waarde van onze activa is.‘ Veel zal inderdaad afhangen van de geplande aandelenemissie, die ongeveer 20 miljoen euro in het laatje moet brengen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content