Kort nieuws

Punch Powertrain zet twaalf bedienden op straat

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De directie van Punch Powertrain heeft twaalf bedienden ontslagen zonder dat er met de vakbonden is gesproken over een sociaal plan. Dat meldt De Tijd. Het bedrijf uit Sint-Truiden zette eind maart ongeveer 100 van de 220 arbeidsplaatsen op losse schroeven, waarvan ongeveer 30 bedienden. Sinds die tijd is het met de vakbonden in onderhandeling over de afwikkeling van de reorganisatie.

’De Punch Holding maakt er de gewoonte van om mensen als vuilzakken op straat te zetten‘, zeggen de bonden in De Tijd. ’De werknemers die nu ontslagen zijn, kunnen geen aanspraak maken op brugpensioen en krijgen slechts het wettelijke minimum.‘ Bovendien kunnen ze er niet bij dat er vaste krachten verdwijnen terwijl de twintig tijdelijke werkkrachten die op dit moment bij Punch Powertrain werken, ongemoeid blijven. De bonden beraden zich op mogelijke acties.

Punch Powertrain kampt met de slechte automotivemarkt, vooral in Azië. De vestiging in Sint-Truiden maakt transmissies voor personenauto‘s. De laatste tijd hebben de werknemers al flink wat ingeleverd. Vorig jaar ging er een streep door het drieploegensysteem en sindsdien wordt er alleen overdag gewerkt. Sinds begin dit jaar hanteert Punch het systeem van tijdelijke werkeloosheid, waarbij het personeel slechts een kwart van de weken werkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content