Kort nieuws

Punch Powertrain schakelt op

Leestijd: 1 minuut

De tijdelijke werkloosheid bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is voorbij. Dat meldt het weekblad Trends. Afgelopen zomer moest de divisie van Punch International nog stevig reorganiseren met zo‘n honderd ontslagen als gevolg, maar nu heeft ze de weg naar boven weer ingezet. Ook de 21 medewerkers die via herscholing op termijn zouden afvloeien, hebben weer zicht op baanbehoud. Voorzichtig wordt er zelfs weer nagedacht over een uitbreiding van de onderzoeksafdeling. Topman Wim Deblauwe wilde niet reageren op het bericht.

Powertrain produceert automatische versnellingsbakken en heeft vestigingen in Sint-Truiden en het Chinese Nanjing. Eerder dit jaar haalde de Chinese fabriek een maandproductie van amper zevenhonderd versnellingsbakken, terwijl de capaciteit op jaarbasis honderdduizend stuks bedraagt. Daar is nu verandering in gekomen. Zo is de lokale vraag fors gestegen. Punch besloot daarom voor Nanjing een tweede ploeg te werven en denkt begin volgend jaar ook met een derde ploeg aan de slag te kunnen.

Vorige week liet Punch International weten via de uitgifte van nieuwe aandelen maximaal 20 miljoen euro te willen ophalen. Bestaande investeerders krijgen een voorkeursrecht op de nieuwe aandelen, die 2,10 euro moeten gaan kosten. Op een buitengewone algemene vergadering eind november stemmen de huidige aandeelhouders over het voorstel van de bestuursraad.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content