PSoc Creator verbeterd op zowel het analoge als het digitale front

Reading time: 1 minute

Author:

Cypress Semiconductor heeft versie 2.1 uitgebracht van PSoc Creator, de IDE voor zijn programmeerbare systeemchips uit de PSoc 3- en PSoc 5-familie. De update bevat meer dan honderd nieuwe features en verbeteringen en wordt daarmee een stuk makkelijker te gebruiken voor zowel de digitale als de analoge componenten.

De PSoc-devices van Cypress zijn systeemchips met configureerbare analoge en digitale circuits aangestuurd door een on-chip microcontroller. Met de PSoc Creator-omgeving kunnen gebruikers deze hardware configureren en programmeren. De IDE bevat meer dan 75 analoge en digitale componenten zoals systeeminterfaces en discrete IC‘s, die via drag-and-drop in een design geplaatst kunnen worden. De software is gratis te downloaden van de Cypress-website.

In versie 2.1 is de placement en routing van de digitale logica verbeterd met een verbetering van de maximale snelheid voor peripherals tot gevolg. De inputfrequentie van de PWM-component wordt bijvoorbeeld verhoogd tot 44 MHz, een verbetering van driekwart.

Daarnaast bevat de IDE een nieuwe editor en debugger voor de analoge componenten. Ontwikkelaars kunnen hun analoge circuit in een schematische weergave tekenen, PSoc Creator configureert vervolgens de hardware.