Tools&Toys

Proefpakket Keil voor Cortex-M3-controllers NXP

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Keil heeft een evaluatiebord en starterkit uitgebracht voor NXP‘s LPC1700-microcontrollerfamilie op basis van de Arm Cortex-M3-processor. Het MCB1760-bord heeft een 100 MHz LPC1768-controller, 512 kbyte flash, 64 kbyte Ram en een kleuren-TFT-lcd met QVGA-resolutie. Er zijn aansluitingen voor onder meer Can, Fast Ethernet, MMC/SD-kaartjes, seriële communicatie en USB 2.0. Daarnaast biedt het bord interfaces voor ETM Trace, JTag en Serial Wire.

De Microcontroller Development Kit (MDK-Arm) bevat een groot aantal kant-en-klare voorbeeldprojecten die de randsystemen van de MCB1760 gebruiken. Sommige hiervan zijn gebaseerd op de Keil RTX Real-Time Kernel, die ook in het pakket is opgenomen. De meegeleverde Real-Time Library biedt voorbeelden voor een Can-implementatie, een flashbestandssysteem en een USB-apparaat, geport naar de MCB1760.

Evaluatiebord en starterkit zijn per direct verkrijgbaar bij Logic Technology.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content