Kort nieuws

Private innovatievouchers ook in 2010 beschikbaar

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

In 2010 komen er in totaal 6200 publieke en 2000 private innovatievouchers beschikbaar. Ze zijn vanaf 23 februari aan te vragen.

Met innovatievouchers kunnen ondernemingen een kennisintensieve vraag laten onderzoeken door een externe partij. Publieke vouchers moeten worden ingewisseld bij een publieke instelling zoals een hogeschool of universiteit. Ze zijn ook te gebruiken om octrooiaanvragen te bekostigen. De private vouchers moet bij een commercieel bedrijf zoals een ingenieursbureau worden ingewisseld. Deze variant werd vorig jaar bij wijze van experiment ingevoerd. Volgens het ministerie van EZ gaat het om het vervolg van de pilot.

Ondernemingen kunnen een kleine voucher van 2500 euro krijgen of een grote voucher van 7500 euro. Bij grote publieke vouchers moeten ze zelf nog een derde van het totale bedrag bijleggen, bij de private variant is dit de helft.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content