Nieuws

Prijswinnende Marvin regelt verwarming én verlichting

Nieke Roos
Leestijd: 4 minuten

Samen met energiebesparingsorganisatie Kiesgroenlicht heeft Ingenieursburo Balvers zijn Flexicontrol-lijn van gebouwelektronica uitgebreid met Marvin. Dit ’derde scherm in de woonkamer‘ combineert de functies van klokthermostaat, energiemonitor en domoticasysteem. Op de vakbeurs Building Holland, de uitgebouwde Bouwrai, won de vinding vorige week de Building Holland Award 2010 in de categorie Gebouwtechniek.

Marvin is een klokthermostaat, energiemonitor en domoticasysteem in een. Het kastje van Flexicontrol uit Heerhugowaard regelt niet alleen de temperatuur in huis, maar geeft ook inzicht in het energieverbruik en de kosten, de eigen opwek en de CO2-uitstoot en vergelijkt het verbruik met vorige periodes. Het is bovendien mogelijk om radiatorknoppen te bedienen, zodat individuele zones in huis zijn te verwarmen. Voor verdere besparing kan Marvin ook elektrische apparaten en lampen uitschakelen die onnodig aanstaan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content