Preempt RT-patches opgetrokken naar laatste Linux-versie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Open Source Automation Development Lab (Osadl) heeft de laatste stabiele release aangekondigd van zijn Preempt RT-Linux-variant voor realtime machineaansturing. De versie is gebaseerd op Linux 2.6.31. Volgens de bedrijfsalliantie is de latency er in de laatste versie weer wat op vooruit gegaan: tussen de 30 en 70 microseconden, afhankelijk van het systeem. Daarnaast zijn verschillende bugs opgelost en voert deze versie alle verbeteringen van de officiële Linux-kernel door, zoals ondersteuning voor USB 3.0, verbeteringen in virtualisatie, verhoogde prestaties van het Ext3-bestandssysteem, ondersteuning voor de Nilfs2- en ExoFS-bestandsindelingen, prestatieverbeteringen in de encryptie en beveiliging en een uitbreiding van drivers voor WLan, audio, video en tv.

De Preempt RT-toevoegingen introduceren garanties voor harde deadlines in Linux. De ontwikkelaars blijven hun patches afstemmen op de officiële Linux-versie. Daardoor ondersteunt de software dezelfde platforms, te weten Arm, Mips, PowerPC, X86, X86-64 en 68K.