Kort nieuws

PPM Oost investeert in slim waterbeheersysteem

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Participatiemaatschappij Oost Nederland heeft een aandeel genomen in I-Real Business Solutions, een specialist in waterbeheer op afstand en machine-to-machine-communicatie (M2M). ’De investering is bedoeld om verdere productontwikkeling en marketing op gang te brengen. De M2M-markt is nog gediversifieerd‘, vertelt Eric Heersink, directeur van I-Real. Beide bedrijven willen niet kwijt welk bedrag ermee gemoeid is, maar volgens Heersink gaat het om een aandeel van 25 procent.

I-Real voert systeemintegratieprojecten uit op basis van een zelfontwikkelde architectuur die systemen via een groot aantal verschillende communicatievormen kan verbinden. Daarmee koppelt het Doetinchemse bedrijf de telemetriegegevens aan de kantoorautomatisering. Ook heeft het een pakket ontwikkeld om trends in kaart te brengen. Rond de 60 procent van I-Reals inkomsten komt uit opdrachten van waterschappen, zoals het monitoren van rivierstanden en rioolbeheer. De overige 40 procent haalt het uit de publieke sector, zoals papier- en veevoederbedrijven. Het bedrijf richt zich nu nog voornamelijk op Nederland en is het afgelopen jaar gegroeid van vier naar twaalf personen. Begin vorig jaar won I-Real de Gelderse Innovatieprijs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content