Tools&Toys

Powerconnector Phoenix met 600 V UL-apparaattoelating

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Voor de behuizingfamilies ME en ME Max van Phoenix Contact zijn er nu naast de klassieke connectoraansluitingen voor 250 V ook basiselementen voor hoge vermogens beschikbaar. Het gaat om de basiselementen GMSTBO 2,5 HV met bijpassende schroefconnectoren GMSTBT 2,5 HV voor compacte apparaattoepassingen in de vermogenselektronica. Met een rastermaat van 7,25 mm is deze connector geschikt voor de onbeperkte 600 V UL-apparaattoelating.

De basiselementen kunnen in het THR-soldeerproces worden toegepast en zijn voor de automatische plaatsing naar keuze op rol of als kartonverpakking leverbaar. Voor de behuizingsbreedten 17,5 en 35 mm wordt een tweepolige versie gebruikt en voor de behuizingsbreedten 22,5 en 45 mm een driepolige connectoruitvoering. Bijzonder is dat bij de ME Max-behuizingen ook combinaties van verschillende aansluittechnieken en vermogensklassen binnen één apparaat mogelijk zijn en dat deze door elkaar kunnen worden geplaatst. Het is maar net waar de betreffende toepassing om vraagt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content