Kort nieuws

Postmachinebouwer Buhrs uit Zaandam in surseance

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Machinebouwer Buhrs heeft uitstel van betaling moeten aanvragen. De Zaandamse ontwikkelaar van adresseer- en postafwerkingssystemen verkeerde al een paar jaar in zwaar weer. Het bedrijf was in onderhandeling over een overname, maar toen die deal afketste, trok de bank de kredietfaciliteit in. Samen met de curator werkt het management aan een oplossing. Volgens de Buhrs-website zal dit enkele weken in beslag nemen.

Niet de hele onderneming is in surseance. Het gaat om de holdingmaatschappij Buhrs Mailing Solutions en de Duitse onderdelen Buhrs-ITM en Betron. ’Sinds gisteren zijn ook de twee Nederlandse productietakken, Buhrs Zaandam en Buhrs Fulfillment Systems, in surseance‘, aldus curator Michel Moeijes. ’Dit omdat het loon over juni niet kon worden uitbetaald.‘

In 2008 en vooral 2009 genereerde Buhrs ’substantiële verliezen‘ en liep de omzet drastisch terug. Twee jaar geleden greep het bedrijf in met een wereldwijde reorganisatie. Dat programma bracht de vaste kosten met 40 procent terug, maar het betekende ook het ontslag van 110 van de 360 medewerkers, van wie ongeveer de helft op het hoofdkantoor in Zaandam. Voor 2010 heeft Buhrs echter goede verwachtingen. Het aantal orders ligt dit jaar 25 procent hoger dan in 2009.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content