Kort nieuws

Postmachinebouwer Buhrs maakt doorstart

Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappijen Solo Capital en Value8 nemen allebei een belang van 50 procent in Buhrs. De Zaanse ontwikkelaar van adresseer- en postafwerkingssystemen moest vorige maand uitstel van betaling aanvragen nadat een overnamedeal afketste. De kapitaalschieters krijgen de controle over de twee Nederlandse productietakken, Buhrs Zaandam en Buhrs Fulfillment Systems, de Duitse dochter Buhrs Deutschland en alle buitenlandse verkoop- en servicekantoren (China, Engeland, Frankrijk, Japan en Verenigde Staten).

Machinebouwer Buhrs verkeerde al een paar jaar in zwaar weer. In 2008 en vooral 2009 genereerde het bedrijf ’substantiële verliezen‘ en liep de omzet drastisch terug. Twee jaar geleden greep het management in met een wereldwijde reorganisatie. Dat programma bracht de vaste kosten met 40 procent terug, maar het betekende ook het ontslag van 110 van de 360 medewerkers, waarvan ongeveer de helft op het hoofdkantoor in Zaandam. Buhrs was in onderhandeling over een overname, maar toen die gesprekken stuk liepen, trok de bank de kredietfaciliteit in en belandde de onderneming in surseance, een paar weken later gevolgd door een faillissement. Voor 2010 heeft Buhrs echter goede verwachtingen. Het aantal orders ligt dit jaar 25 procent hoger dan in 2009.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content