Kort nieuws

Post-pc-reorganisatie Intel kost 12 duizend banen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Intel wil zichzelf definitief omvormen van pc-bedrijf tot speler in een wereld van grootschalig onderling verbonden slimme devices. Daarvoor verlegt het bedrijf de focus naar zijn iot-tak en de ondersteunende server-, geheugen- en fpga-divisies (Altera). De operatie gaat gepaard met een forse kostenbesparing, onder meer door wereldwijd twaalfduizend banen te schrappen, zo’n elf procent van het totaal. Jaarlijks moet dat de kosten met 1,4 miljard dollar gaan drukken.

Volgens Intel-ceo Brian Krzanich heeft het afgelopen jaar aangetoond dat het iot-domein een gezonde basis is voor nieuwe groei. Het is nu echter zaak om de sterktes van het bedrijf op dit gebied uit te bouwen en de business te versnellen, aldus de ceo.

Overigens keert het bedrijf de pc-business niet de rug toe, dit is not altijd de grootste inkomstenbron. Intel zegt te willen investeren in meer gedifferentieerde producten zoals twee-in-een-laptops, gaming en thuisgateways.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content