Kort nieuws

Polymer Vision verder als onderdeel Wistron (update)

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Polymer Vision heeft bekendgemaakt wie de nieuwe eigenaar is: de Taiwanese ODM Wistron. De Eindhovense ontwikkelaar van oprolbare e-paper-schermen gaat per direct verder met zijn activiteiten, als onderdeel van Wistrons Mobile Business-group. Het blijft in Eindhoven gevestigd. De partijen willen niet zeggen welk bedrag er met de overname gemoeid is.

CEO Karl McGoldrick toont zich blij met de overname: ’De principiële visie van Polymer Vision blijft hetzelfde, alle kennis is er nog en het kernteam is meegegaan.‘ Wat Wistron met de technologie gaat doen, is nog niet precies duidelijk. Volgens McGoldrick moet dat de komende tijd uitkristalliseren. ’Alles kan, de productcapaciteiten van onze schermen waren altijd goed‘, zegt de CEO. Of de Readius, de mobiele reader die Polymer Vision al geruime tijd demonstreert, naar de markt wordt gebracht, kan McGoldrick ontkennen noch bevestigen. Hij wijst er ook op dat de technologie het afgelopen jaar ondanks de financiële strubbelingen sterk is verbeterd: de resolutie, ververssnelheid en de rolstraal zijn er allemaal op vooruitgegaan.

Polymer Vision kwam eerder dit jaar in de financiële problemen door een piramidespel van de investeerders, terwijl een nieuwe investeringsronde mislukte. In juli vroeg het bedrijf faillissement aan. Een maand later werd een koper gevonden. Volgens McGoldrick gaat het team door met vier vijfde van het personeelsbestand van voor het faillissement, tussen de dertig tot veertig mensen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content