Polymer Vision neemt zijn fabrikant over


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Polymer Vision uit Eindhoven heeft het Britse Innos, de fabrikant van zijn flexibele displays, overgenomen. Daarmee denken de Eindhovenaren de productie te versnellen. De bedrijven hebben geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Polymer Vision is een Philips-spin-off die begin dit jaar op eigen benen kwam te staan. Het bedrijf ontwikkelt een oprolbaar schermpje gebaseerd op elektronische inkt. Deze Readius werkt als toevoeging op mobiele telefoons en PDA‘s. Bij zijn verzelfstandiging kondigde het bedrijf het ambitieuze plan aan om nog dit jaar op commerciële schaal te produceren. Telecom Italia gaat het apparaat aan zijn klanten aanbieden.

Innos specialiseert zich in het maken van organische TFT‘s. Voor een flexibel elektronische-inktscherm moet het standaard glassubstraat en de actieve matrix worden vervangen door een buigzaam alternatief. De Readius gebruikt hiervoor een dragermateriaal van kunststof en organische elektronica. Innos is een afsplitsing van de universiteit van Southampton. Het bedrijf is gevestigd in het technologiecentrum Miplaza en in bovengenoemde Britse stad, waar het de schermpjes voor Polymer Visions produceert.