Tools&Toys

Polycore brengt MCapi naar ThreadX

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Express Logic en Polycore Software brengen een implementatie uit van de Multicore Communications Api (MCapi) op ThreadX. De MCapi-specificatie werd onlangs uitgebracht door de Multicore Association en beschrijft een algemene methode voor communicatie tussen rekenkernen. De ThreadX-versie is de eerste daadwerkelijke implementatie. Het pakket is gebaseerd op Polycores Poly-Messenger-communicatieraamwerk.

Met de Poly-Messenger- en Poly-Generator-tools kunnen applicatieontwikkelaars communicatie in multicoresystemen ontwerpen, beheren en programmeren. Poly-Messenger ondersteunt verschillende logische en fysieke on-chip netwerkstructuren. Poly-Generator helpt met het beheren van de communicatietopologie. Met de tools kan legacy code relatief eenvoudig worden hergebruikt, door multithreaded enkelprocessorcode optimaal te distribueren over de verschillende kernen. Met de MCapi-implementatie van Poly-Messenger krijgt het pakket een standaard interface die een abstractielaag biedt voor de onderliggende verbindingen.

De MCapi-versie van Poly-Messenger op ThreadX biedt communicatie tussen threads, tussen instanties van het RTos op dezelfde kern en tussen instanties op verschillende kernen. Tijdens de ontwikkeling kunnen applicaties worden gedebugd op een enkele processor of simulator met virtuele nodes, waardoor dit proces al kan beginnen zonder dat de targethardware beschikbaar is. De virtuele nodes zijn eenvoudig aan te passen aan de doelhardware met Poly-Generator.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content