Nieuws

Point-One Phase 2 uit startblokken

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

’De implementatie van wat tot nu toe papier was.‘ Zo verwoordde voorzitter Roel Kramer gisteren de start van de tweede fase van innovatieprogramma Point-One. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken was voor de gelegenheid naar het Evoluon gekomen om hem het Implementatieplan Point-One Phase 2 te overhandigen. Daarin kunnen bedrijven lezen welke regelingen en instrumenten EZ en Senternovem beschikbaar stellen om innovatieprojecten in Point-One-verband uit te voeren.

Van der Hoeven nam ook extra geld mee, al was dat halverwege vorig jaar al bekend. Zij stelt 153 miljoen euro extra beschikbaar tot 2012. Dat bedrag komt boven op de 184 miljoen waarin al was voorzien voor de periode 2006-2011.

Phase 2 verwijst naar een aantal veranderingen die Point-One sinds zijn lancering in 2006 heeft ondergaan. Eind vorig jaar sloot het Programme for High-Tech Systems zich aan, zodat behalve nano-elektronica en embedded systemen ook mechatronica nu tot de speerpunten van het researchprogramma hoort. Daarnaast vormde Point-One zich om van een stichting tot een vereniging, waarmee de inspraak van het MKB wordt gewaarborgd. Ten slotte werden een jaar- en meerjarenplan geformuleerd. Deze roadmaps geven richting aan de te vormen R&D-samenwerkingsverbanden, waarmee Phase 2 een meer programmatisch karakter krijgt, zo valt te lezen in het Implementatieplan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content