Tools&Toys

PMC Men biedt twee keer Fast Ethernet

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Men Mikro Elektronik presenteert de P511, een 32 bit 33 MHz PCI-mezzaninekaart met twee Fast Ethernet-aansluitingen (10Base-T en 100Base-TX, conform IEEE 802.3). Het bordje is voorzien van twee full- of half-duplex kanalen, die toegankelijk zijn via RJ45-connectoren. Maximaal zes GPIO‘s bieden extra functionaliteit. Met een uitgebreide werktemperatuur van -40 tot 85 graden Celsius is de PMC-module geschikt voor mobiele en veiligheidskritische toepassingen in sectoren als de luchtvaart, de medische wereld, telecom en vervoer. Men garandeert een beschikbaarheid tot minimaal 2019. Prijzen beginnen bij 495 euro.

De P511 is gebaseerd op het Universal Submodules-concept. De PMC maakt foutanalyse en traceerbaarheid mogelijk door alle Ethernet-frames voor ontvangst of verzenden te bufferen in een lokale of externe dataopslag. Deze en andere Ethernet-functionaliteit realiseert de kaart op de geïntegreerde FPGA. Door nieuwe IP-kernen te implementeren op de programmeerbare chip zijn de mogelijkheden verder uit te breiden. De P511 sluit aan op elk PMC-conform dragerbord in elk type bussysteem, bijvoorbeeld CompactPCI, VME of in een stand-alone enkelbordcomputer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content