Tools&Toys

PLS ondersteunt debugging van Linux op Arm9

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Universal Debug Engine van PLS Programmierbare Logik & Systeme ondersteunt Linux op Arm9-processoren. De toevoegingen zijn geschikt voor gelijktijdige kernel- als applicatiedebugging vanuit dezelfde gebruikersinterface. Door het gelijktijdige gebruik van twee debuggers zijn ook fouten op de grens tussen besturingssysteem en applicatie te detecteren, claimt PLS.

De tool gebruikt een standaard JTag-connectie naar de processor voor kerneldebugging, evenals voor de console waarmee kernelmodules te laden en te wissen zijn en het Linux-systeem te controleren. De debugger herkent nieuw geladen modules en laadt de benodigde symboolinformatie automatisch in. Communicatie met de applicatie gaat via een Ethernet-interface en een aangepaste GDB-server op het target. De applicatie zelf staat op de Windows-host, die via een Cifs-connectie is gemount.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content