Profiel

Plezier als businessmodel

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Met frisse moed begonnen drie pcb-veteranen vorig jaar AQC, dat het design en de productie van printplaten begeleidt. Hun filosofie: omzet maken met plezier.

Het enthousiasme spat van de muren bij AQC, een jonge dienstverlener in de printplaten. De jas hangt nog maar amper aan de kapstok als Erwin Lemmens het bezoek naar een open kast met pcb’s trekt en van wal steekt. Stuk voor stuk heeft AQC deze printplaatjes tot stand helpen komen, en er is niet veel waar Lemmens meer positieve energie van krijgt – behalve misschien door erover te vertellen.

AQC treedt op als kenniscentrum voor bedrijven die pcb’s produceren en bedrijven die ze afnemen. Niet alleen neemt het alle rompslomp uit handen, het biedt ook ondersteuning in technische kwesties. Het pcb-ontwerp (de lay-out) zelf verzorgt het niet, maar de Helmondse starter geeft wel advies over zaken als materiaalkeuze, spoordiktes en toleranties waarmee rekening moet worden gehouden. Ook in de keuze voor de juiste producent kan AQC vanzelfsprekend adviseren: welke kan snel leveren, welke is meer van de grotere volumes en welke kan een technische uitdaging het beste aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content