Kort nieuws

Picanol schrapt nog eens 65 banen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weefmachinebouwer Picanol heeft het collectief ontslag bekendgemaakt van 65 bedienden en kaderleden. De reorganisatie in Ieper komt bovenop de reductie van 45 productiewerkers en 70 man ondersteunend personeel die het bedrijf begin dit jaar aankondigde. Picanol kampt al geruime tijd met een onstabiele vraag naar weefmachines als gevolg van de aanhoudende malaise op de textielmarkt. Daarnaast worden ook de activiteiten voor derden hard getroffen door de algemene economische crisis.

De Ieperlingen nemen ook de organisatiestructuur op de schop. Picanol stroomlijnt de groep rond twee kerndivisies. Het bundelt alle weefmachineactiviteiten in één divisie. Verder fuseert het alle activiteiten voor derden, zoals de bedrijfsonderdelen Proferro en Psicontrol Mechatronics, tot een tweede divisie. ’Zoals eerder aangekondigd blijft het de ambitie van de Picanol Group om de basiscompetenties aanwezig in de groep zoveel mogelijk naar derden te vermarkten‘, klinkt het vanuit Ieper.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content