Picanol duikt dieper in rode cijfers


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Picanol Group noteert voor 2005 een nettoverlies van 4,72 miljoen euro, bijna vier keer zoveel als in 2004. Toen bedroeg het verlies 1,26 miljoen euro. De omzet van de machinebouwer ontwikkelde zich wel positief van 396,3 miljoen euro naar 384,8 miljoen euro. Overheadbesparingen leverden 4,4 miljoen euro op. De verkoop van weefmachines steeg met 20 procent. Het management ziet dit als een positieve ontwikkeling op weg naar herstel. De afzet van wisselstukken bleef echter achter bij de verwachting. Volgens de machinebouwer is dit een van de oorzaken van de tegenvallende resultaten. Andere boosdoeners zijn de productiviteitsproblemen in de productieafdeling en de lagere marges door de concurrentie uit Japan. De koers van de yen was in dit verband niet gunstig voor het bedrijf uit Ieper.

De Picanol Group wil er via een bedrijfsplan voor de periode 2006 tot 2008 weer bovenop komen. Het bedrijf wil daarbij voorop lopen in technische vernieuwing en zijn processen stroomlijnen.